Menu w restauracjach zawiera propozycje, które są odzwierciedleniem gustu, smaku i umiejętności szefa kuchni. Jednak coraz częściej pojawiają się w nim również propozycje dań dla klientów, którzy mają specjalne potrzeby. Tacy klienci nie jedzą wszystkiego i potrawy dla nich muszą być specjalnie przygotowane. Szczególne oczekiwania klienta mogą wynikać np. z sytuacji zdrowotnej – nie je pewnych składników, bo jego organizm ich nie toleruje. Mogą też być świadomym wyborem stylu życia, np. nie klient nie je mięsa. Niezależnie od tego, czy nie chce, czy nie może, to taki klient nie sięgnie po dania z głównej karty menu. Jeżeli zależy nam na jego zadowoleniu, chcemy aby przyszedł do restauracji i czuł się dobrze w gronie znajomych, którzy jedzą wszystko, to musimy być elastyczni i oferować potrawy, które będą odpowiadały na indywidualne oczekiwania. Takie potrawy są zwykle przygotowywane w trybie indywidualnym, po uzgodnieniu ich składu z klientem.

W Smakach biznesu menu też zawiera wiele propozycji dla ogółu młodych ludzi. Proponujemy zajęcia grupowe, spotkania indywidualne i gotowe przepisy w wersji on-line. Co jednak mają zrobić te osoby, które nie znajdą w tym zestawie informacji ważnych dla nich tu i teraz? Mogą zgłosić do nas zapotrzebowanie na przygotowanie dla nich indywidualnie zaplanowanych informacji. Przedstawimy je na tej stronie.

Zachęcamy więc tych z was, którzy interesowali się wykorzystaniem kompetencji przedsiębiorcy na rynku pracy i nie znaleźli w menu Smaków odpowiedzi na swoje pytania, o zgłaszanie ich do nas. Żeby ułatwić wam kontakt, jesteśmy dostępni także na Facebooku. Tam oczekujemy na wasze wiadomości z pytaniami.

W tym miejscu menu, to znaczy w poradniku dla tych, którzy nie chcą mieć firmy, będą pojawiać się odpowiedzi na zadawane nam pytania. Wspólnie będziemy tworzyć ten poradnik tak, by był jak najbardziej Wam przydatny w przygotowaniu do sprzedaży na rynku pracy.

Zajrzyj do poradnika: